Diashow

Zoeken

Februari is de maand van de het 'honden' gebit.

U kunt bij veel dierenartsen en klinieken terecht voor een goede check of reinigingsbeurt van het gebit van uw hond.

Logo maand van het gebit

Preventief kunnen we natuurlijk ook zelf al wat doen. We kunnen de honden laten kluiven om op natuurlijke wijze het gebit gezond te houden. Maar ook het poetsen van het gebit is geen overbodige luxe als de hond niet wil kluiven. Om u op weg te helpen met het hoe en wat van het tandenpoetsen heeft Prins Petfoods een leuke publicatie waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je dit aan kunt pakken.

Tanden kijken met Pete(Klik op de foto voor de handleiding)

Heeft u problemen met het aanleren van deze handelingen kunt u altijd terecht bij Dogs4fun voor begeleiding op maat.

 

8 november 2012

Dit kwam ik tegen op internet en vond het wel interessant om hier te plaatsen. Tijdens de groepswandelingen van Dogs4fun komen ook dit soort 'huisregels' ter sprake. Als wij hondenbezitters rekening houden met de niet hondenliefhebbers creëren we in ieder geval wederzijds begrip en respect.

Uitlaatetiquette

Niet iedereen vindt honden leuk en niet alle honden kunnen het even goed met andere honden vinden. Daarom is het tijdens het uitlaten en wandelen zaak rekening te houden met zowel niet-hondenbezitters als mede-hondenbezitters:

* Voed je hond goed op en volg eventueel een gehoorzaamheidscursus. Op die manier voorkom je dat hij tegen iedereen opspringt die hij onderweg tegenkomt, mensen aflebbert, eten steelt van picknickers en joggers en fietsers achterna rent. In veel bossen en natuurgebieden waar honden los mogen lopen, moeten ze wel onder appèl staan. Een goed opgevoede en getrainde hond komt netjes terug als zijn baas hem roept.

* Als je een aangelijnde hond tegenkomt, is het netjes om je eigen hond bij je te roepen en ook even aan te lijnen. Na het passeren kun je hem weer loslaten. Voorkom dan dat hij naar de aangelijnde hond toe gaat. Sommige honden zitten namelijk aan de lijn omdat ze uitvallen naar andere honden. Ook eigenaren die met een aangelijnde loopse teef wandelen, stellen het niet op prijs als hun hond wordt besnuffeld door een opdringerige reu die los loopt.

* Ruim hondenpoep niet alleen in gebieden op waar een opruimplicht geldt, maar ook in gebieden waar veel mensen lopen en/of kinderen spelen.

* Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af die ook voor je hond geldt.

* Bied aan de dierenartskosten te vergoeden als je hond een andere hond verwondt, ook als niet duidelijk is of het onder je verzekering valt.

300x212 wandeling 9 4 2012