Diashow

Zoeken

Logo 156x91

Wie is Dogs4fun?

Bij het bedenken van de naam Dogs4fun was de vraag welke naam de lading zou dekken. Voor mijn gevoel is dat wel gelukt; honden moet je houden voor je plezier en dat plezier moet je er ook aan en mee kunnen beleven.

Honden maken een belangrijk deel uit van mijn leven, dat is thuis ook terug te zien. Er lopen een paar viervoeters rond, ben in het bezit van een hondenauto en de boekenkast puilt uit net als de kast met hondenspullen. Met 2 van onze honden ben ik actief in diverse hondensporten zoals behendigheid, hoopers en dogdance, meer daarover kun je lezen bij de honden zelf. Deze 'honden'passie deel ik met Geerd, mijn echtgenoot die ook al heel wat jaren actief is de hondenwereld. Naast honden heeft hij ook een 'mensen'passie en coacht mensen in hun persoonlijke ontwikkeling of op weg naar hun droom. Ook hierbij worden honden ingezet als co-coaches.

Mijn eerste honden ervaring was met een Keeshond en twee jaar later kwam er daar een Rottweiler bij. Met deze twee honden had ik al snel de weg naar de hondenschool gevonden. In 1992 startte mijn carriere als instructeur bij 'Mijn Hond als Vriend' in Riethoven, vrij kort nadat ik daar ben gaan trainen begon ik aan een interne opleiding tot instructeur. Die ben ik aan gaan vullen met officiële opleidingen en later ook met de opleiding tot gedragstherapeut voor honden. Van september 2000 tot en met juli 2017 was ik actief bij een grotere hondenschool, de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers, 15 jaar als bestuurslid en daarnaast als kwaliteitsbewaker en instructeur.

Ook landelijk zet ik mij in voor hondeninstructeurs en hondensport. Bij de landelijke vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding kortweg O&O heb ik van mei 2015 tot oktober 2018 de rol als secretaris op me genomen. Daarvoor heb ik een paar jaar zitting gehad in de commissie G&G/Gehoorzame Hond van K.N.K. Cynophilia, maar door organisatorische wijzigingen is dat overgaan naar de Raad van Beheer.

Mijn hondse CV is in de jaren een uitgebreide lijst geworden van cursussen, opleidingen, studiedagen en andere bijscholingsactiviteiten. Samen met Geerd leiden we ook instructeurs van hondenscholen op en bieden we mogelijkheden voor bijscholing aan. Sinds januari 2017 zijn we woonachtig in Swartbroek, een klein kerkdorpje van de gemeente Weert. We hebben daar een boerderij gekocht waar we onze activiteiten verder uit kunnen breiden en ook aan huis kunnen werken. Onze locatie hebben we de toepasselijke naam de Kwispelboerderij genoemd omdat we zowel honden als baasjes uiteindelijk laten kwispelen.

We trekken er ook steeds vaker op uit, zo zijn we terug te vinden op het Animal Event, Woofstock, de Winner, het DogWalkTrail friends weekend en op diverse campings. Sinds 2017 zijn we ook werkzaam binnen het bedrijf DogWalkTrail dat actieve hondenuitjes en -vakanties organiseert in Nederland, België en Oostenrijk.

En Dogs4fun is nog lang niet klaar met ontwikkelen, er zijn zoveel dingen die ik zelf en aan de hondeneigenaar zou willen leren.......

Marijke de Rooij

 

Maak ook kennis met Onze honden 

slideheader2